• 1403/08/14 - 18:52
  • 234
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

سفر کرواسی| «مقاومت ملت‌ها برابر سیاست‌های جنگ‌طلبانه با رشد معنوی افزایش می‌یابد»- سخنرانی نماینده زرتشتیان

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در سومین نشست دینی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کرواسی بر تلاش رهبران ادیان به همسویی پیروان شان در احترام به باورهای دیگران تاکید کرد.  

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بهشید برخوردار در این نشست با تاکید بر اینکه حفظ حقوق و کرامت انسانی، فصل مشترک همه ادیان توحیدی است، ابراز کرد: تجربه سال‌ها حضور و فعالیت زرتشتیان در ایران در ایجاد و تقویت حس همدلی و همکاری میان همه ادیان توحیدی و مذاهب در سایه پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای بوده است که به همبستگی و همازوری میان آنها منجر شده و همه ادیان، در سایه اتحاد در راستای حفظ حقوق و کرامت انسان و بشریت گام بر می­دارند.

وی با اشاره به بخشی از تجربیات جامعه زرتشتیان در ایران، گفت: احترام میان زرتشتیان و جمهوری اسلامی همواره مبتنی بر احترام متقابل بوده است و بر این مبنا، همکاری زرتشتیان در همه حوزه ها با مشارکت سایر ادیان توحیدی و مذاهب تداوم یافته، به گونه ای که زرتشتیان نیز در کنار سایرین در همه عرصه ها از جمله در زمینه های اقتصادی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی، هنری و ورزشی حضور و مشارکت فعال دارند. 

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در ایران به زرتشتیان همیشه با دید احترام و تکریم نگریسته می‌شود، اظهار کرد: مصداق عملیاتی آن این است که در مجلس شورای اسلامی برای زرتشتیان یک کرسی ثابت نمایندگی در نظر گرفته شده است. در جمهوری اسلامی ایران همواره با ادیان توحیدی از جمله زرتشتیان بر اساس اصول انسانی و با عدالت رفتار می‌شود و برای انجام مناسک دینی و احوال شخصیه خود آزادی عمل دارند و همواره از حقوق آنان نیز دفاع می‌شود.

خانم برخوردار همچنین گفت: کشور من ایران، همه افراد را دارای حقوق اجتماعی برابر می داند و معتقد است میان مسلمانان، زرتشتیان، مسیحیان، کلیمیان و یا مذاهب دیگر تفاوتی وجود ندارد و در این راستا، همواره بر وحدت و پیوند میان مسلمانان و سایر ادیان توحیدی همچون زرتشتیان تأکید می‌شود و ما زرتشتیان نیز می‌توانیم همانند سایر ادیان توحیدی با استفاده از ظرفیت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی ایران به عنوان وکیل و حامی حقوق مردم به فعالیت بپردازیم.

افتخار به شهروندی ایران

وی با بیان اینکه ما زرتشتیان، افتخار می کنیم که بخشی از جامعه بزرگ ایران هستیم، افزود: ما روابطی در هم تنیده با دیگر شهروندان در همه جای کشورمان داریم و در کنار مسلمانان و سایر ادیان توحیدی و قومی همچون کردها، بلوچ ها، آذری ها، عرب ها، ترکمن ها و لرها با اتحاد و همبستگی، خود را متعهد به توسعه و آبادانی کشورمان می‌دانیم. 

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در ادامه ابراز کرد: مایلم به عنوان نماینده زرتشتیان در پارلمان ایران به این نکته اشاره کنم که مطابق با قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران، زرتشتیان به عنوان یکی از ادیان رسمی این کشور هستند و در دادگاه ها نیز موظفند بر اساس احکام و آداب و رسوم ادیان و مذاهب آنها که در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته شده است، عدالت را اجرا کنند. 

خانم برخوردار افزود: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، زرتشتیان نیز مانند سایر ایرانیان در انجام مناسک دینی خود آزادند و در احکام و احوال شخصیه، مراسم و آموزه‌های دینی، مطابق با آیین خود عمل می‌کنند. بر این مبنا، طبق قانون مدنی ایران، زرتشتیان ایرانی، شهروند ایرانی محسوب می شوند و مانند سایر ایرانیان، در برابر قانون از حقوق مساوی برخوردار هستند.

وی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) بنیانگذار و رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران نیز در این خصوص تأکید داشتند که از مجلس شورای اسلامی انتظار می رود در خدمت حقوق و رفاه ادیان توحیدی باشد، ادامه داد: ایشان همواره بر این موضوع نیز تأکید داشتند که ایران کشور همه ادیان توحیدی است.

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مبارزه با خشونت و ترویج صلح و امنیت، سرفصل مشترک همه ادیان توحیدی است، اظهار کرد: در این میان، مسئولیت‌پذیری کشورها و تعهد و پایبندی آنها به قوانین و معاهدات بین‌المللی یکی از انواع آن است. آنچه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری دارای اقوام متعدد و اشکال مختلف ادیان توحیدی به آن معتقد است، این است که ضمن همزیستی مسالمت آمیز با یکدیگر، همواره در جهت آموزش برای نسل های آینده در راستای ترویج صلح، توسط رهبران دینی تلاش شود. 

فراخوانی پیروان ادیان برای احترام به باورهای دیگران

خانم برخوردار همچنین ابراز کرد: رهبران ادیان می‌توانند با فراخواندن پیروان خود به متون و نصوص اصیل دینی و توجه دادن به خردورزی و احترام به باورهای دیگران، امکان ترویج ایدئولوژی های خشونت طلبانه توسط حکومت های جنگ طلب را کاهش دهند و به تامین امنیت جهانی کمک کنند.

وی ادامه داد: امروز شاهدیم این مسئولیت و تعهد مهم، در مقابل دیدگان افکارعمومی جهان توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی نقض می‌شود و غیرنظامیان همچون زنان و کودکان بی‌دفاع به بدترین شکل ممکن به خاک و خون کشیده می‌شوند. زرتشتیان نیز همچون همه ادیان توحیدی ضمن تأکید بر مسئولیت‌پذیری کشورها به عنوان یکی از اصول مشترک، این بی‌مسئولیتی، بد عهدی و عدم پایبندی رژیم جنایتکار صهیونیستی بدلیل ارتکاب جنایات خونبار آن به ویژه در غزه و لبنان را به شدت محکوم  می‌کنند و خواستار مقابله و محاکمه عاملان و حامیان و مدعیان دروغین حقوق بشر هستند زیرا معتقدیم این اقدامات غیر قانونی و جنایتکارانه، صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره انداخته است.

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وضعیت جاری جهان، یک چالش اساسی برای رهبران سیاسی، معنوی و دینی است، گفت: به باور من، رهبران دینی به سهم خود مسئول کمک به  اشاعه آموزشهای ادیان مربوطه خود برای کاهش تنش، درگیری و ترویج فرهنگ گفتگو، تساهل و تسامح هستند. زیرا هسته درونی ادیان توحیدی در بر گیرنده اخلاقیات و بصیرت، محبت و شناخت حقیقت است که زمینه مشترک برای یافتن هویت و معنا در زندگی و هدایت انسانها به سوی همزیستی مسالمت آمیز است. 

خانم برخوردار در ادامه، بیان کرد: با آموزش این معنا و ترویج این حس هویت در رشد معنوی و خدمت به بشریت توسط رهبران دینی، امکان مقاومت ملت ها در برابر سیاست های جنگ طلبانه و تروریسم دولتی افزایش می‌یابد و امکان حرکت به سمت صلح جهانی محقق خواهد شد. امیدوارم با تعامل سازنده و موثر میان ادیان توحیدی و قومیت‌ها، با هر نوع رفتار افراط‌گرایانه از هر نوع دین  و مذهبی مبارزه شود و جوامع بشری روز به روز به صلح و امنیت پایدار نزدیکتر شوند.

سومین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با  اندیشمندان دینی کرواسی با حضور حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان ایران و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 14 و 15 آبان‌ماه در شهر زاگرب پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

موضوع اصلی این دور از گفت‌وگوها که میزبانی آن را شورای ادیان کرواسی با محوریت جمعیت اسلامی کرواسی عهده‌دار است، «تجارب در زمینه گفت‌وگوی ادیان» است.

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.